آشنایی با مهارتهای مدیریتی موضوع این مقاله است. ۵ مهارت مدیریتی را باهم بررسی می کنیم.
نظر مشاور بازاریایی این است که در هر کسب و کاری که هستید باید بتوانید مجموعه تحت مدیریت خود را به درستی رهبری و مدیریت کنید. نقطه ضعف و قدرت هر مجموعه ای بستگی به نوع مدیریت و مهارتهای مدیریتی آن مجموعه دارد. در صورتی که مدیری توانا و آگاه در رأس امور باشد می تواند یک شرکت یا مجموعه ای را به درستی پیش ببرد و موجب ارتقاء وضعیت آن مجموعه گردد و بالعکس ، یک مدیر ناتوان و نا آگاه می تواند مجموعه یا شرکتی را از موقعیت خود تنزل داده و در بخشهای مختلف مدیریتی موجب ایجاد ضعف و کاستی شود. به همین دلیل در این مقاله به نکات و مهارتهای مدیریتی مهمی که هر مدیری باید داشته باشد تا بتواند مجموعه تحت رهبری خود را به درستی هدایت کند اشاره می شود:
یک) عملگرا بودن
به نظر مشاور بازاریابی ، نکته ای که هر مدیری باید همیشه به آن توجه داشته باشد این است که همواره خود در اجرای امور و قوانین پیشقدم باشد و دست به کار شود. یک مدیر کارآمد تنها نباید به رهبری و ارشاد و مدیریت بپردازد بلکه لازم است برای ایجاد انگیزه و جدیت در گروه تحت رهبری و مدیریت خود به محض اینکه تصمیمی را می گیرد خودش پیش قدم شده و نسبت به سایر افراد گروه زودتر اقدام به عمل کند. تنها تحت این شرایط است که اعضای مجموعه تحت مدیریت شما می توانند به سخنان و تصمیماتی که می گیرید اعتماد کنند و انگیزه کار کردن در آنها بالا رود.
دو) اطلاعات کمتری در اختیار رقیبان خود قرار دهید
از دیگر مهارتهای مدیریتی در آموزش بازاریابی که مهم و اساسی است اینکه ، تا جایی که امکان دارد اجازه دهید تا رقیبهای شما وادار به سخن گفتن شوند ؛ دلیل این امر این است که اگر شما همواره سخن بگویید در واقع در بین سخنان شما اهداف و برنامه هایی که دارید می تواند اعلام و آَشکار شود و رقیبانتان از این فرصت و اطلاعات استفاده کنند. در حالی که اگر شما همواره سعی کنید بیشتر سکوت را رعایت کنید موجب می شود که رقیبهای شما وادار به سخن گفتن شوند و این شما هستید که از طریق اطلاعاتی که در رقیبانتان دریافت می کنید می توانید با آنها به رقابت بپردازید.
سه) راز دار باشید
در صورتی که مجبور به ارائه اطلاعات و نقشه های خود به دیگران شدید همیشه در نظر داشته باشید که همه واقعیتها و برنامه های خود را افشا نکنید بلکه همیشه مقداری از آن اطلاعات را در نزد خود نگه دارید تا احتمال کپی برداری و تکرار ایده ها و افکار شما پائین بیاید.
چهار) در زمانهای مناسبی اقدام به تصمیم گیری نمایید
در بخش های آموزش بازاریابی اشاره شد که تصمیم گیری امر بسیار مهمی است که عوامل زیادی می توانند در آن دخیل باشند و نتیجه آن را تحت تأثیر قرار دهند. از جمله این عوامل که بسیار می تواند در نتیجه تصمیمی که شما می گیرید نقش داشته باشد حالات روحی و روانی شماست. به عنوان مثال فردی که در حالت خشم اقدام به یک تصمیم گیری می نماید بیشتر از روی هیجان تصمیم گیری می کند و جنبه عقلانی و سنجیده بودن در آن تصمیم بسیار پائین است. به همین دلیل همیشه سعی کنید در مواقعی که کاملاً آرام هستید و تمامی جنبه ها و عواقب یک امر را در نظر گرفته اید اقدام به تصمیم گیری نمایید. انتخاب شرایط درست برای تصمیم گیری از جمله اصلی ترین مهارتهای مدیریتی است که مدیران باید به آن توجه داشته باشند.
پنج) متعهد بودن
در صورتی که متعهد به رعایت کردن یک موردی می شوید حتماً باید به آن پایبند باشید. یک مدیر تأثیر گذار و بانفوذ ، مدیری است که پای تصمیمات و تعهدات خود می ایستد و همیشه نسبت به عملی کردن آنها وفادار و متعهد است. به نظر مشاور بازاریابی چنین مدیری می تواند قدرت نفوذ خود بر گروه را به دلیل اعتمادی که به دست می آورد همیشه حفظ نماید.