بازاریابی بنگاه به بنگاه یا ( Business-to-business ) شامل بازاریابی است که در آن محصول یا خدمات یک شرکت به شرکت دیگر فروخته می شود.
بازاریابی B2B با بازاریابی های معمولی شباهتها و تفاوتهایی دارد که در ادامه به آنها می پردازیم.
یک) قیمت در بازاریابی B2B حرف اول را می زند
بر اساس آموخته های آموزش بازاریابی ، در بازاریابی های معمولی ، غالباً ویژگیهای کالا ، محبوبیت آن ، احساساتی که مشتریان را ترغیب به خرید می کند مهم است ، ولی در بازاریابی B2B علاوه بر اینکه موارد بالا مهم هستند ولی آن چیزی که بسیار مهم است قیمت کالاست. شرکتها و بنگاه ها سعی می کنند محصول یا خدماتی را خریداری کنند که قیمت پائینی داشته باشد تا سود بالقوه آنها افزایش پیدا کند.
دو) راحت ترین و سریع ترین راههای ارتباطی در اولویت هستند
شرکتها همواره تلاش می کنند راه های ارتباطی خود با مشتریان را راحت تر و سریع تر طراحی کنند. به عنوان مثال در این نوع از بازاریابی سعی می کنند برای بسیاری از فرآیندها شامل تأمین کننده های مالی ، خدمات بازرسی محصولات و شرکتها راهی را انتخاب کنند که آنها را با سهولت و سرعت بیشتری به هدف برساند.
سه) استفاده از شبکه های اجتماعی برای بالا بردن سرعت عملکرد
شرکتهای B2B از شبکه های اجتماعی به عنوان راه جدید برقراری ارتباط با مشتریان و سایر شرکتها بسیار سود می برند. آنها سعی می کنند ازاین فرصتها به نفع خودشان و بالا بردن کیفیت و کمیت عملکردشان استفاده کنند.
چهار) در بازاریابی B2B خرده فروشان جایگاهی ندارند
در بازاریابی B2B خرده فروشی جایگاهی ندارد. مشتریان این شرکتها به دنبال خرید عمده محصولات هستند و به دنبال این هستند که سود خوبی از این راه به دست آورند ، بنابراین با توجه به ماهیت این نوع بازاریابی ، جایی برای خرده فروشها باقی نمی ماند.
پنج) استفاده از تجارت الکترونیک
معمولاً در بازاریابی B2B از تجارت الکترونیک بسیار استفاده می شود. به عنوان مثال شرکتهای مایکروسافت و IBM جزو این دسته از شرکتها هستند که بسیاری از فعالیتهای تجاری خود را به صورت الکترونیکی انجام می دهند. می توان پیش بینی کرد که در آینده ، تجارت الکترونیک به ویژه در بازاریابی بنگاه به بنگاه بسیار رشد خواهد کرد.
شش) تبلیغات رسانه ای در بازاریابی B2B اهمیتی ندارد
بر اساس نظر مشاور بازاریابی ، در بازاریابی B2B از تبلیغ رسانه ای برای موفقیت در بازاریابی استفاده نمی شود. در این بازاریابی بیشتر از طریق ارتباط با صنعت و قرار گرفتن در بتن آن و جزء مهمی از صنعت شدن است که موفقیت حاصل می شود. اغلب فعالیتهای تبلیغاتی در این بازاریابی از طریق شرکت در همایشها ، وبینارهای اطلاعاتی ، شرکت در رویدادهای صنعتی و برگزاری نمایشگاه ها به دست می آید.
هفت) هزینه های مدیریت فنی آن بالاست
روشهایی که برای فروش محصولات در بازاریابی B2B وجود دارد موجب شده است که خرید و فروش کالا در سریعترین زمان و با سهولت زیادی انجام شود ، در عین حال سود آن بالا و هزینه های پائینی دارد. اما ، بخش مدیریت فنی آن برای شرکتها پر هزینه است و سرمایه کافی در این زمینه باید صرف کنند.
موضوعات مرتبط :