بر اساس تجربیات مشاوره بازاریابی ، مشتریان هر کالا یا خدماتی متشکل از طیف های مختلف افراد هستند. بنابراین ، شرکتها و سازمانها نیازمند هزینه های بالایی هستند تا بتوانند همه مشتریان مورد نظر را به هنگام بازاریابی و تبلیغات در نظر بگیرند.
لذا ، شرکتها سعی می کنند کالا یا خدمات خود را فقط در یک نوع تولید کنند و چندان دنبال تنوع آنها نباشند. به این نوع از آموزش بازاریابی ، بازاریابی هدفمند می گویند. در این نوع از بازاریابی ، با فرض این مسئله که کالای مورد نظر آنها هماهنگ با سلیقه و خواسته تمامی مشتریانشان است دست به تولید محصولی با یک ویژگیها همچون طراحی ظاهری ، کیفیت و بسته بندی می زنند. زمانی که شرکتها قصد داشته باشند محصولی را به صورت گسترده و انبوه تولید کنند ، معمولاٌ از این بازاریابی استفاده می کنند. این کار موجب می شود ، هزینه تمام شده برای محصول با نظر مشاور بازاریابی بسیار پائین باشد و در نتیجه می توانند کالا را با قیمتی مناسب و پائین به دست مشتریان برسانند.
همچنین هزینه های تبلیغاتی نیز برای این محصولات بسیار پائین است. بر اساس آنچه در مقالات آموزش بازاریابی گفته شد، بازاریابی هدفمند معمولاً برای شرکتهایی که می خواهند دست به تولید انبوه بزنند و در ابتدای فعالیتشان هستند روش مناسبی است و بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از روشهای بازاریابی که در بازاریابی هدفمند مورد استفاده قرار می گیرد بخش بندی کردن بازار هدف است. از آنجا که مشتریان از گروه های اجتماعی ، اقتصادی ، سنی و جنسی مختلفی هستند و به همین نسبت نیز نیازهای مختلفی دارند سعی می کنند چند بخش محدود از بازار را انتخاب کنند.
به نظر مشاوره بازاریابی علاوه بر مشتریان ، رقیبها نیز زمانی که گروه های مورد نظر شما بسیار پراکنده باشند نیز متعدد خواهند بود و رفتارهای آنها نیز از پیچیدگی خاصی بر خوردار است. بنابراین ، هر شرکتی که بخواهد کار خود را در یک سطح بسیار وسیع انجام دهد ، نمی تواند به خواسته ها و نیازها و سلیقه های همه مشتریانش با دقت پاسخ بدهد. پس بهتر است از میان مشتریان و بازارهای مختلفی که وجود دارند یک بخشی را به عنوان گروه هدف خود انتخاب کند. همچنین ، در نظر گرفتن تنوع زیاد برای محصولات نه از لحاظ اقتصادی به صرفه است و نه می تواند قابلیت جذاب بودن را برای مشتریان داشته باشد.
در بازاریابی هدفمند به تشخیص عمده ترین مشتریان و افرادی که بخشهای اصلی مشتریان را تشکیل می دهند ، مشاوره بازاریابی می پردازد و آنها را انتخاب می کرده و کالا را متناسب با آنها تولید می کنند. در نتیجه ، دست به تولید انبوده کالای مورد نظر می زنند. برای رسیدن به این هدف ، باید بازار هدف به بخش های مختلف تقسیم شود. در این بخش سعی می شود تا انبوه مشتریانی که وجود دارند و شامل افراد با سلیقه های مختلف است را به چند گروه که داخل گروه ها ویژگیهای متناجس وجود دارد تقسیم شوند. بدین معنی که افراد هر گروه دارای نیازها و تقاضاهای مشترکی هستند. این بخش بندی ها کمک می کند کارکنان بخش بازاریابی بتوانند تمرکز و توجه خود را به نیازهای بخشهای مختلف معطوف کنند و براساس آموزش بازاریابی نیاز نباشد که همگی افراد را با نیازهای مختلف در نظر بگیرند.