در اینجا به چندین مورد از جنبه های مثبت و منفی بازاریابی مستقیم پرداخته می شود:
نقاط مثبت و قوت بازاریابی مستقیم
یک) دایره اطلاعات شرکتها و تولید کنندگان در خصوص مشتریان فعلی و یا مشتریان بالقوه ای که می توانند برای محصولاتشان داشته باشند افزایش پیدا می کند ؛ زیرا به صورت بی واسطه می توانند با آنها تماس برقرار کنند و اطلاعاتی را در زمینه آدرس و سایر ویژگیهای آنها بدست بیاورند تا در تماسهای بعدی راحت تر با آنها ارتباط برقرار کنند.
دو) از کندی انتقال کالا از تولید کنندگان به مشتریان کاسته می شود زیرا این ارتباط مستقیم است و در زمان کمی اتفاق می افتد نسبت به زمانی که افراد زیادی در بین رابطه وجود داشته باشند.
سه) ثبات قیمت ها: به دلیل ارتباط مستقیم با مشتری ، تنها کسی که می تواند بر روی قیمت کالا تأثیر داشته باشد و ارزش و بهاء نهایی آن را انتخاب کند که با چه قیمتی به دست مشتریان برسد فقط تولید کنندگان و شرکتها هستند.
چهار) افزایش منفعت مالی و سودآوری به دلیل ارتباط مستقیم این نوع از بازاریابی و عدم وجود دلالان و واسطه ها و یا تعداد کم آنها موجب می شود که منافعی که دلالان از پخش و توزیع کالا به دست می آوردند حذف شود و موجب سود بیشتر برای تولید کنندگان و قیمت پائین برای مشتریان شود.
پنج) تولید کنندگان می توانند عکس العمل مشتریان خود را در خصوص کالاهای تولیدی خود ببینند و از طریق این اطلاعات برنامه ریزیهای آینده موفق تر باشند.
شش) در بازاریابی مستقیم ، تولید کنندگان و شرکتها می توانند مطابق با نیازها و سلیقه های مشتریان خود تغییراتی را در محصولات خود بدهند که موجب فروش بیشتر و بهبود کیفیت آنها شود.
هفت) اغلب مشتریان و مصرف کنندگان تمایل دارند کالاها و اقلام مورد نیاز و مصرفی خود را مستقیم از تولید کنندگان تهیه کنند. دلیل این امر ، قیمت تمام شده پائین برای کالاها و دریافت مستقیم کالا از تولید کنندگان است و حتی گاهی ممکن است آنها از طرف شرکتی که مشتریان آن نیستند به صورت اتفاقی کالایی را دریافت کنند که میزان تمایل آنها برای خرید از آن تولید کنندگان را افزایش می دهد.
هشت) تولید کنندگانی که تولیدات آنها در سطح کوچک و محدودی است از این بازاریابی بیشتر سود می برند زیرا مدام می توانند از طریق اطلاعات و داده هایی که با استفاده از ارتباط مستقیم با مشتریان به دست آورده اند تغییر کنند و بتوانند مشتریان خود را حفظ کرده و به صورت دائمی با آنها در ارتباط باشند.
در کنار نقاط مثبتی که برای بازاریابی مستقیم اشاره شد می توان به نقاط منفی و ضعیفی نیز اشاره کرد که در پائین به چند دسته از آنها پرداخته می شود.
نقاط منفی و ضعیف بازاریابی مستقیم
یک) علی رغم همه فشارهای کاری که موجود است لازم است شما همیشه یک ارتباط پر انرژی و مؤثری با مشتریان داشته باشید ؛ زیرا ارتباط مستقیم است و در غیر این صورت قادر به حفظ مشتریان و ارتباط کارآمد با آنها نخواهید شد.
دو) حتماً باید توجه داشته باشید که هر زمانی که به مشتریان قول داده اید کالای مورد نیاز آنها را به دستشان برسانید.
سه) عرضه و فروش محدود محصولات: در بازاریابی مستقیم معمولاً نمی توان در تعداد زیادی محصولات تولید شده را به فروش رساند و همین امر موجب می شود تولید کنندگان قیمت کالای خود را افزایش دهند تا به سودی که مورد نظرشان است برسند.
چهار) بازاریابی مستقیم کار ساده ای نیست و نیاز به تجربه و تلاش زیادی دارد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشاوره بازاریابی مستقیم به وب سایت مشاور بازاریابی مراجعه نمایید.
————————————————————————————————————–
موضوع مرتبط :