کمپین تبلیغاتی به گروهی از پیامهای تبلیغاتی که مبلغ موضوع مشترکی می باشد، گفته می شود که در یک زمان مشخص با استفاده از رسانه های متفاوت ارائه و منتشر می گردد.
مهمترین قسمت از طرح کردن یک کمپین تبلیغاتی طرح موضوع برای آن کمپین می باشد که اجزاء اصلی کمپین تبلیغاتی را مشخص می نماید و این موضوع کمپین است که توسط رسانه ها به مشتریان انتقال می یابد.
لازم است بدانید که هر کمپین تبلیغاتی عمر مفید و محدودی دارد زیرا برای زمان و مکانی خاص طراحی و عملیاتی می گردد ولی یک کمپین تبلیغاتی مفید و موثر سالها در اذهان می ماند. در بیشتر کمپین های تبلیغاتی متاسفانه در حین طراحی و اجرا به موضوع کمپین تبلیغاتی که بر اساس استراتژی ها باید پایه ریزی گردد هیچ توجهی نمی شود. شخصی که یک کمپین تبلیغاتی طراحی و عملیاتی می نماید باید دانش آموخته علم مدیریت استراتژیک باشد تا استراتژی مناسبی برای این حرکت بزرگ تبلیغاتی تعیین کند و باید بدانید که هر گونه ناهماهنگی در بین کمپین تبلیغاتی چه با اقتصاد و چه با کسب و کار فاجعه ای بزرگ در صنعت تبلغات را به ارمغان می آورد.
کمپین تبلیغاتی به گروهی از آگهی های تبلیغاتی که مبلغ موضوع مشترکی می باشد گفته می شود گاهی این آگهی ها به چندین آگهی تقسیم می گردند. کمپین تبلیغاتی با هدف فروش و برندینگ صورت می پذیرد.
اما بیشتر این کمپین ها به دو آگهی تبلیغاتی بسنده می کنند که برای این دو آگهی یک ایده خواهیم داشت و این موضوع هیچ مشکلی هم ایجاد نمی کند به شرط آن که شالوده این آگهی ها از یکدیگر جدا نشود و در راستای یک طرح واحد طراحی و عملیاتی گردند.
شما برای تهیه آگهی های متعدد باید یک ایده قوی در دست داشته باشید، بیشتر کمپین های تبلیغاتی که طراحی و اجرا می شوند چنین ایده ای ندارند و فقط با یک ایده که صرفا جالب است نمی توان یک کمیپین تبلیغاتی را پایه گذاری کرد، پس سعی کنید هنگامی که ایده جذابی در دست دارید کمی صبور باشید و تحقیق بیشتری در آن مورد بخصوص انجام دهید. چنانچه در موضع کارفرما قرار دارید، از کانون تبلیغاتی بخواهید تا هر چه بیشتر در مورد طرح و نحوه عملیاتی کردن آن برای شما توضیح دهد تا اگر تناقضی با اهداف، اقتصاد و برنامه های استراتژیک کسب و کارتان در آن طرح وجود دارد مشخص شود و چنانچه شما طراح و ایده پرداز کمپین تبلغاتی هستید سعی کنید بر روی ایده خود تمرکز بیشتری انجام دهید تا طرحتان پخته تر گردد.
این را بدانید که هرگز داشتن فقط یک ایده جذاب به ساخت یک کمپین تبلیغاتی جذاب منتهی نمی گردد و بیشتر اوقات هیچ جذابیتی در کمپین وجود ندارد بنابراین طرحی را که می خواهید برای یک کمپین تبلیغاتی در نظر بگیرید باید بسیار قوی تر از طرح های معمول باشد.
یک ایده خوب برای هر کمپین تبلیغاتی ، می تواند به دو یا چند شکل اجرا شود، بنابراین باید این ایده پردازی بسیار قوی بینان شده باشد، که معمولا به صورت یک شعار تبلیغاتی انتشار می یابد البته هر کمپین تبلیغاتی لزوما یک شعار ندارد گاها به قدر کافی شفاف و گویا است و نیازی به شعار برای توضیح ایده آن کمپین نیست.
هرگاه هر کمپین تبلیغاتی به دو یا چند شکل ارائه شود باید انواع این ارائه ها به گونه ای هماهنگ طراحی کنید، تا به شکل یک خانواده دیده شوند به این معنی که انواع این آگهی ها به صورت متضاد و یا دور از هم دیده نشوند به طوری که به راحتی ارتباط بین آن ها قابل تشخیص باشد. یکی از شاخص های یک کمپین تبلیغاتی موفق همین وجود هماهنگی در میان آگهی های مختلف است و اگر چنین هماهنگی وجود نداشته باشد یکی از عوامل شکست برای کمپین تلقی می گردد، البته فراموش نکنید که نباید اجزا را به زور با هم هماهنگ کنید تا همگی از یک مجموعه به نظر برسند و سعی کنید با ظرافت هر چه تمام تر این هماهنگی ها بر قرار گردد.
در عرصه طراحی و اجرای کمپین های تبلیغاتی یک اصطلاح وجود دارد و آن هم «دام دکمه زیبا» است. مواظب باشید در این دام گرفتار نشوید. این جمله استعاره از این مطلب است که اول دکمه ای زیبا نخرید تا بعد مجبور شوید یک پیراهن برای آن بدوزید، در این زمینه نیز گاهی طراحان ابزار تصویری خاصی دارند و بعد برای آن ابزار کمپین تبلیغاتی طراحی می نمایند و بعد در طراحی بعدی هم به خاطر ایجاد هماهنگی به زور از آن ایده استفاده می کنند!!!!!
این خطا از مهلکترین خطاها در طراحی یک کمپین تبلیغاتی می باشد و هر کمپین تبلیغاتی باید ابتدا از یک ایده آغاز گردد…
کمپین های بازاریابی سبز از جمله کمپین هایی هستند که در شرکت های مختلف از آن ها استفاده شده است. کمپین بازاریابی سبز بانک کشاورزی یکی از این کمپین ها می باشد.
هیچ لزومی ندارد تا در تمامی قسمت های طراحی یک کمپین تبلیغاتی از تمامی عناصر جذاب استفاده کنید، مثلا برای تبلیغات در نت از شعارهای جذاب و برای تبلیغات در پوستر ها از جلوه های بصری زیبا و از هر دو آیتم در طراحی مجله می توانید بهره مند شوید، بنابراین خود را مجبور به استفاده از تمامی عناصر در همه قسمت های تبلیغ نکنید. هر کدام از عناصر باید هماهنگی خاص و یکسانی در تبلیغ داشه باشند به این معنی که هیچ کدام از عناصر نباید بیش از اندازه بزرگنمایی شده و هیجان انگیز و دیگری خیلی خاموش باشد. این عدم هماهنگی باعث می شود تا کل کمپین تبلیغاتی زیر سوال برود و مخاطبان را جلب ننمایید.