در این نوشتار نویسنده سعی دارد به معرفی ، تحلیل و بررسی ۷ تکنیک مذاکره کننده حرفه ای بپردازد .
توجه داشته باشید لازم است هر مذاکره کننده به صورت جداگانه تحلیل شود و با توجه به شخص مقابل تکنینک مورد نظر را انتخاب نمایید ، بدیهی است که برای هر مذاکره باید از ترکیب چند تکنیک مذاکره استفاده کنید اما در نظر داشته باشید که افراد به جای سازمان ها مذاکره می کنند. در اینجا به معرفی ۷ تکنیک مذاکره کننده حرفه ای می پردازیم :
۱- روش ساز شکسته
جملات کلیدی را که به نظرتان درست است در مذاکره زیاد تکرار کنید ، در چنین شرایطی طرف مقابل مذاکره بخاطر تکراری بودن و همچنین خسته کننده بودن جمله ، آن را قبول می کند .
۲- استفاده بهینه از سکوت
سعی کنید در مذاکره بعضی اوقات سکوت کنید ، زیرا چنانچه به صورت مدام صحبت کنید مذاکره برای شنوندگان خسته کننده می شود و دیگر به صحبت های شما گوش نمی دهند بنابراین پس از چند دقیقه صحبت سکوت کنید تا هم نظرات طرف مقابل را بشنوید و نیاز ها و خواسته های او را بیابید و یا پیشنهاد های بهتری دریافت کنید و هم از خسته کننده شدن مذاکره جلوگیری کنید .
۳- روش سفارش بزرگ
این روش در معاملات بزرگ کارایی بسیار دارد . مثلا اگر قصد خرید محصولی را به تعداد ۱۰۰ عدد دارید اول برای خرید ۱۰ عدد از آن کالا چانه زنی کنید و بعد برای خرید ۲۰ عدد ، به مرور تعداد را بیشتر کنید تا امتیازات بیشتری از سوی فروشنده دریافت کنید .
۴- روش مفروضات:
چنانچه می خواهید در مذاکره ایده ها را با طرف مقابل مذاکره به اشتراک گذارید و به جمع آوری اطلاعات نیاز دارید می توانید از این روش استفاده کنید یعنی باید یک ساختار مشترک برای دو طرف مذاکره ایجاد نمایید ، البته در نظر داشته باشید استفاده از این روش باید در ابتدای مذاکره انجام پذیرد در غیر این صورت شما نمی توانید پس از توافق از این روش استفاده کنید زیرا به چند مرحله عقب در مذاکره سقوط خواهید کرد .
۵- روش برش ژامبون
همانند برش ژامبون که تکه تکه و مرحله به مرحله است شما نیز مرحله به مرحله بر سر موضوعات با طرف مقابل مذاکره و بعد توافق کنید .
۶- روش زنگ تفریح
ممکن است در برخی مذاکرات به دلایل زیر حس مثبتی نداشته باشید ، در چنین شرایطی برای ایجاد تمرکز مجدد و بررسی و مرور موارد لازم از اعضای جلسه یک زنگ تفریح درخواست کنید و بعد از آن مجددا پر قدرت به مذاکره بازگردید: عموم این دلایل به شرح زیر می باشد :
۱- انجام محاسبات پیچیده که نیاز به دقت زیاد دارد .
۲- مذاکره رو به هیجانی شدن است .
۳- بالا رفتن هیجان در شما و شکست در مذاکره
۷- روش انتقال مسئولیت ها
در مذاکرات سعی کنید توپ را در زمین طرف مقال بیندازید مثلا بگویید برای کم شدن قیمت چه کاری می توانید انجام دهید چنانچه تعداد خرید شما بالا باشد می توانید با تکیه بر آن قیمت ها را کاهش دهید .